Show menu

Toisen asteen koulutusta palautettava maaseudulle

04.03.2019

Kouluverkon harventuminen on pidentänyt oppilaiden koulumatkoja maaseudulla ja heikentänyt koulutuksen saavutettavuutta. Erityisesti ammatillinen koulutus on usein etääntynyt maakuntakeskuksiin. Harvaan asutun maaseudun parlamentaarinen ryhmä on linjannut, että riittävän tiivis lukioverkko on säilytettävä ja korkeakouluopetuksen saavutettavuus on varmistettava koko maassa. 

Uuden Suomen blogiin

Aluekurjistamisen oraakkelitoimistosta päivää

26.02.2019

Aluekehittämisen, vaikka pitäisikö sanoa aluekurjistamisen, konsulttitoimisto MDI julkaisi viime viikolla ennusteensa Suomen väestökehityksestä. MDI:n mukaan nyt kannattaisi nostaa kädet pystyyn ja tehdä sellaista kaupunkipolitiikkaa, että konsulttitoimiston ennusteesta saadaan varmasti itsensä toteuttava profetia. Aion taistella tällaista kehitystä vastaan loppuun saakka.

Uuden Suomen blogiin

Helsingin ilmastoriisi

25.02.2019

Pääkaupungissamme kipataan tuhat kuorma-autollista saastaista lunta suoraan mereen joka päivä. Samaan aikaan kaupungin keskuskeittiöissä tehdään kuitenkin vielä enemmän hallaa ympäristölle eräällä toisella valkoisella mössöllä. Riisin määrä Helsingin ruokalistoilla on itse asiassa niin silmiinpistävä, että tarvitaan varmasti melkeinpä toiset tuhat kuorma-autoa vastaamaan Helsingin keittiöiden riisintarpeeseen.

MT-vieraskolumniin

Lasten ja nuorten päihdeongelmat ovat yhteinen asia

17.02.2019

Meri-Lapissa on viimeisen kuukauden aikana jäänyt kiinni yli 50 huumausaineita käyttävää nuorta. Näistä alaikäisiä on parikymmentä. Ongelman syyksi ilmoitetaan yleisesti länsirajan yli Ruotsista Tornioon kasvanut huumausaineiden salakuljetus, mutta ongelman juurille pääsemiseksi on kaivettava syvemmältä.

Uuden Suomen blogiin

Mitäs me ilmastonmuutoksen torjujat

29.10.2018

Ilmastopaneelin julkistettua uuden raporttinsa on keskustelu ilmastonmuutoksen torjunnasta käynyt kuumana. Pääkaupunkiseudun punavihreä kupla on huutanut pää punaisena metsätalouden, eläintuotannon ja yksityisautoilun vastaisia iskulauseita, jonka jälkeen on lähdetty tyytyväisinä kivihiilellä lämpenevään trendikahvilaan nauttimaan Indonesiassa tarhattujen sivettikissojen ruuansulatusjärjestelmän läpi kulkenutta kopi luwak -kahvia tai juomaan thaimaalaista kookosvettä.

MT-vieraskolumniin

Maailman älykkäin maaseutu

01.10.2018

Yhdysvaltalaisen psykologin Linda Gottfredsonin määritelmän mukaan älykkyys on hyvin yleinen mielen kyky, joka käsittää kyvyn järkeillä, suunnitella, ratkaista ongelmia, ajatella käsitteellisesti, ymmärtää monimutkaisia kokonaisuuksia, oppia nopeasti ja oppia kokemuksesta. Niin yleinen kyky kuin älykkyys onkin, sitä ei käytetä riittävällä tavalla etenkään silloin, kun puhumme maaseudun kehittämisestä.

MT-vieraskolumniin

fb-icon.pnginstagram-icon.pngtwitter-icon.pngyoutube-icon.png

Liity tukitiimiin >