Show menu

1/3:

Alkutuotannon ja erätalouden edellytykset turvattava

Me lappilaiset elämme luonnossa ja luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Lappilaisilla on oltava oikeudet kalastaa lähivesissään ja metsästää lähimetsissään tai tuntureilla tulevaisuudessakin. Samalla on turvattava metsänomistajien oikeudet. Tulevalla hallituskaudella on varmistettava maataloussektorin elinvoimaisuus. Maa- ja porotalouden tuottajahinnat on saatava voimakkaaseen kasvuun.

Lue lisää

2/3:

Rikkaat luonnonvarat, kestävä käyttö

Huimat luonnonvarat tuovat suuren vastuun. Metsäomaisuudestamme on huolehdittava vastuullisesti ja metsätaloutta on jatkuvasti kehitettävä eri elinkeinot huomioiden. Velvollisuutemme on turvata jälkipolville luontainen vaelluskalakierto Kemi- ja Ounasjoessa. Matkailun kehitys edellyttää lisää valtion investointeja infrastruktuurin. Tulevalla hallituksella on näistä kaikista valtava vastuu.

Lue lisää

3/3:

Vahvempi itsehallinto, yhdenvertaiset palvelut

Lapin palveluverkostosta tulee huolehtia maakuntauudistuksessa. Valtion on sijoitettava lisää turvallisuusviranomaisia pohjoiseen ja erilaisten hälytystehtävien vasteajoille on asetettava tavoitekatto. Ylipäätään lappilaisten on saatava itse päättää nykyistä enemmän omista asioistaan.

Lue lisää

fb-icon.pnginstagram-icon.pngtwitter-icon.pngyoutube-icon.png